Borstkankermaand

Steun Pink Ribbon en shop de Pink Ribbon armband

Shop

Aandacht voor borstkanker

Oktober staat al jaren internationaal in het teken als de maand van de borstkanker. In deze maand word namelijk extra aandacht gevraagd voor borstkanker en het verbeteren van borstkanker onderzoek. In Nederland zijn er hier ontzettend veel initiatieven voor. Ook bij Hunkemöller proberen wij een bijdrage te leveren en doen we altijd mee met deze initiatieven om geld op te halen en te doneren voor borstkankeronderzoek. Dit doen wij in samenwerking met Pink Ribbon. Wij verkopen namelijk elk jaar de Pink Ribbon armband.

De Pink Ribbon armband 2018
Dit jaar is er weer een nieuwe Pink Ribbon armband verkrijgbaar. Van elke verkochte armband wordt een deel van de verkoop prijs gedoneerd aan Pink Ribbon. De armband word standaard verpakt in een geschenkdoosje en is dus ook zeer geschikt als cadeautje!

Help jij ook mee?
Ook jij kan een bijdrage leveren aan het borstkanker onderzoek. Je kunt bij Hunkemöller elk jaar de Pink Ribbon armband kopen. Koop de armband voor jezelf of als cadeau en steun tegelijkertijd borstkanker onderzoeken en projecten.

Borstzelfonderzoek - ken je lichaam!
Borstkanker is een vorm van kanker die voorkomt in de borsten. Het is een veelvoorkomende soort kanker bij vrouwen, maar ook mannen kunnen borstkanker krijgen. Borstkanker wordt vaak ontdekt door afwijkende knobbeltjes in de borst.

Helaas kan iedereen dus borstkanker krijgen en daarom is het erg belangrijk dat je eens in de zoveel tijd zelf je borsten onderzoekt. Wanneer je je borsten goed kent, kan je tijdig veranderingen ontdekken en hier meteen naar handelen. Je kunt je borsten gemakkelijk checken door onderstaande 5 stappen te doorlopen:

  1. Visuele check
  2. Tepel check
  3. Circulaire bewegingen
  4. Bewegingen van boven naar beneden
  5. Wigvormige bewegingen

Bekijk deze pagina voor een uitgebreide uitleg over hoe je je borsten zelf kunt onderzoeken en voor meer informatie waar je bij zo'n check op moet letten.